Ham Burger - Cheese Burger

9:11 π.μ.

burgers





...γιατί (πώς να το κάνουμε), μας αρέσουν τα αμερικάνικα!


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μπέργκερ; Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί..

Δείτε παρακάτω το μυστικό κολπάκι με το ψωμάκι και για το μπιφτέκι για να ετοιμάστε ανεπανάληπτα αμερικάνικα μπέργκερ! Ετοιμαστείτε, στη συνέχεια, να αφεθείτε σε μια εμπειρία απόλαυσης σε κάθε μπουκιά!
Για τα μπιφτέκια προτείνουμε την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή που διαφέρει από τα δικά μας κεφτεδάκια (που περιέχουν αυγό, φρυγανιά, λάδι κ.λ.π.). Οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν συνήθως μόνο κιμά για να φτιάξουν τα μπιφτέκια τους και δεν είναι ιδιαίτερα αφράτα. Άμα θέλετε εσείς μπορείτε να προσθέσετε κάποια μυρωδικά (π.χ. ρίγανη).
Μπορείτε να βάλετε μέσα στο μπέργκερ ό, τι πραγματικά θέλετε!
Συνοδεύστε το ιδανικά με πατατούλες τηγανιτές και... φέρτε το φαστφουντάδικο σπίτι σας! Με πλεονέκτημα, βέβαια, την σπιτική συνταγή και τα αγαθά υλικά! Για τους φανατικούς του είδους, επιβάλλεται και μπόλικη κόκα κόλα! ;)
Καλέστε, λοιπόν, φίλους και καλή παρέα και απολαύστε μια ξεχωριστή βραδιά με ωραίο, παρεϊστικο φαγητό, συζητήσεις και πολλά γέλια!









Υλικά:

Για το σερβίρισμα:
  • Ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • Μαρούλι 
  • Τυρί που λιώνει (τύπου ένταμ) σε φέτες 
  • Κέτσαπ-μουστάρδα-μαγιονέζα


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα κοκκινωπό χρώμα και να γίνει τραγανό. 

2. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα ψωμάκια ανάποδα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. 

3. Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια ελαφρά με τα χέρια μας. Αλατίζουμε από κάθε πλευρά (Προσοχή! Δεν αλατίζουμε μέσα, μόνο από έξω.) Ψήνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά περίπου σε κάθε μεριά ή  μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. (Προσοχή, μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει το κρέας και δεν θα είναι ζουμερά.) 

4. Εάν κάνουμε cheese burger: 1 λεπτό πριν βγάλουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι βάζουμε τις φέτες τυριού για να λιώσουν.  

5. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τα ψωμάκια και το μπέικον, την κομμένη ντομάτα, το μαρούλι, την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και ό, τι άλλο επιθυμεί ο καθένας!


Tips:


  • Μπορείτε να βάλετε ό, τι θέλετε στο σερβίρισμα. μερικές ιδέες: πίκλες, κρέμα τυρί, αυγά μάτια ή βραστά κομμένα σε φέτες, γαλοπούλα σε φέτες, γιαούρτι κτλ.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ό, τι άλλο θέλετε. 










Καλή απόλαυση!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram