Μακαρόνια στο φούρνο (οικονομικά και εύκολα)

11:29 μ.μ.

Pasta in the oven with cream, mushrooms and cheese






''η μακαρονάδα της οικονομικής κρίσης''!


Μια υπέροχη μακαρονάδα που θα μπορούσε να βαφτιστεί ''η μακαρονάδα της οικονομικής κρίσης''!
Τόσο νόστιμη και ταυτόχρονα τόσο οικονομική! Γιατί; Γιατί απλά, είναι χωρίς κρέμα γάλακτος!
Δεν στερείται, όμως, τίποτα σε γεύση!
Εύκολο, απλό, γρήγορο, οικονομικό, ένα φαγητό που θα πάρει από εδώ και πέρα θέση στο τραπέζι, κάθε εβδομάδα!
Άμα θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μπέικον, πιπεριές ή ό, τι άλλο θέλετε! Η συνταγή επιδέχεται προσθήκες, ανάλογα με τα γούστα!
Είναι, επίσης, πολύ ωραία ιδέα για τραπέζι σε καλεσμένους!
Φτιάξτε την και είναι σίγουρο πως θα αρέσει σε όλους! Μικρούς και μεγάλους, απαιτητικούς και μη. Και αυτό είναι σίγουρο! Και την σιγουριά αυτή προσφέρει η εγγύηση των μακαρονιών (που αρέσουν σε όλους)! ;)




Υλικά:
  • Μακαρόνια (της επιλογής σας)
  • Νερό αρκετό για να τα καλύψει (για το βράσιμο)
  • Λίγο αλάτι

Υλικά για την κρέμα:

  • 3 κούπες γάλα 
  • 3 κ.σ. Κορν φλάουρ 
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)

Επιπλέον:
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα
  • 1 1/2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα
  • 1 1/2 κούπες τριμμένο τυρί (Gouda ή κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει) 


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τα μακαρόνια και βράζουμε για 12-15 λεπτά (ή όσο αναγράφεται πάνω στην συσκευασία για τα μακαρόνια). Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσουν.
2. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε με σουρωτήρι.




Εκτέλεση για την κρέμα:

1. Παίρνουμε 1/2 κούπα από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.

2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά. Έπειτα το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ, το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Τοποθετούμε ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει!





Για το τελικό στάδιο:

1. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μακαρόνια σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε την κρέμα καλύπτοντας όλα τα μακαρόνια και τελευταία προσθέτουμε τα τυριά.







2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει το φαγητό ένα ωραίο καφέ-χρυσαφί χρώμα.





Καλή σας όρεξη!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram