Παντεσπάνι απλό

5:33 μ.μ.

pantespani-sponge cake for cakes





το πιο απλό παντεσπάνι για τούρτα!


Το πιο απλό παντεσπάνι, για τις τούρτες που όλοι αγαπάμε!
Υπάρχουν πολλών ειδών τούρτες! Εμείς γνωρίσαμε, μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε αυτές με το μαλακό, αφράτο παντεσπάνι, την ελαφριά κρέμα για γέμιση και για διακόσμηση σαντυγί, φρούτα, τρούφα κι ό,τι άλλο προκύψει! Η κλασσική, παλαιού τύπου τούρτα, όπως είναι γνωστή στους ζαχαροπλάστες και τους γνώστες της ζαχαροπλαστικής.
Για τέτοια τούρτα, λοιπόν, χρειαζόμαστε ένα αφράτο, αέρινο παντεσπάνι που όταν το βάζεις στο στόμα σου νομίζεις πως είναι μια ζύμη φτιαγμένη με αέρα!
Για ένα τέτοιο παντεσπάνι, λοιπόν,είναι γραμμένη η παρακάτω συνταγή!
Με 4 απλά υλικά! Οικονομικά και εύκολα! Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το καλό χτύπημα των αυγών με την ζάχαρη.
Φτιάξτε το (απλό ή σοκολατένιο), βάλτε την γέμιση της αρεσκείας σας, διακοσμήστε το με ό,τι έχετε και ό,τι συνθέσει η φαντασία σας και απολαύστε μια τούρτα που δεν θα πιστεύετε ότι την έχετε δημιουργήσει εσείς!


Μια υπέροχη και πανεύκολη ιδέα για γέμιση!

Εύκολη κρέμα (για γέμιση)








Υλικά: 

  • 6 αυγά μικρά ή 5 μεγάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.γ. Baking powder 
Για σοκολατένιο παντεσπάνι: Προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και αφαιρούμε 2 κ.σ. από το αλεύρι. 

Εκτέλεση:


1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, για 10-15 λεπτά, στο μίξερ.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Τα βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά, για να μην χάσουμε τον αέρα που έχουν τα αυγά μας.

3. Όταν το μείγμα είναι λείο το τοποθετούμε σε 3 ταψιά (24 εκ.), τα οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα (προσοχή, να τα παρακολουθείτε γιατί από φούρνο σε φούρνο διαφέρει η ώρα ψησίματος).

4. Τα βγάζουμε από τα ταψιά και α αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν γεμίσουμε την τούρτα που θα φτιάξουμε.





Καλή επιτυχία!!!



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. οντως το πιο γρηγορο παντεσπανι και το πιο ευκολο!!!η τουρτα μου θυμιζει παλιες εποχες με τα κλασσικα μαμαδιστικα γλυκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, ακριβώς αυτή ήταν η ιδέα μας! να κάνουμε μια κλασσική, παλιού τύπου τούρτα που θα μας ταξιδέψει πίσω στα παιδικά μας χρόνια! ;) Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή

Facebook

Instagram