Γλυκό με κρέμα καφέ

2:21 μ.μ.

Moca cream dessert



ένα γλυκό, αφιερωμένο στους λάτρεις του καφέ (και είμαστε πολλοί!)


Επειδή μας αρέσουν τα εύκολα και δροσερά γλυκά, αλλά συγχρόνως επειδή βαριόμαστε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και θέλουμε κάτι ξεχωριστό, δημιουργήσαμε, με δική μας έμπνευση, αυτό το γλυκό!
Ένα γλυκό, να το πιεις στο ποτήρι!

Κρέμα κάστερ, όχι όμως σκέτη! Αλλά με συνοδεία καφέ! Γιατί είμαστε coffee-holics!
Μπισκότα σαβαγιάρ που υπήρχαν εύκαιρα στο ντουλάπι, λίγο σιροπάκι, και έτοιμο το γλυκάκι!

Μμμ.. και το όνομα αυτού; Ακόμη αναζητείται.. κρέμα, καφές, σαβαγιάρ...
Ψάχνουμε όνομα και περιμένουμε ιδέες! ;)


Υλικά:

Για την κρέμα:
  • 6 κ.σ. κούστερ πάουντερ
  • 2 κ.γλ. κακάο
  • 2 κ.γλ. καφέ στιγμής
  • 6 κ.σ. Ζαχαρη
  • 4 κουπες γαλα

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα νερό
  • 5 κ.γλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. καφέ στιγμής
  • 3 κ.γλ. κακάο

Για την βάση:
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ


Εκτέλεση για την κρέμα:

1. Παίρνουμε μισή κούπα γάλα και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ και το κάστερ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.





2. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να φουσκώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα με το κάστερ, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει (σε μέτρια φωτιά).



Εκτέλεση για το σιρόπι:

1. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.




Συναρμολόγηση

1. Κόβουμε τα σαβαγιάρ σε μικρά κομματάκια.



2. Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε μέσα σε ποτηράκια η μπολάκια.




 3. Ρίχνουμε την κρέμα από επάνω.




Έτοιμα!!!








Σερβίρουμε με 2-3 κομματάκια σαβαγιάρ και πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη!






Καλή επιτυχία!!!












You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram